Share

A garnélarák tápanyagtartalma

A garnélarák fogyasztása vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt is javasolt. Noha a garnélarák nem tartozik az általános élelmiszereink közé, magas B-vitamin, szelén, jód, kalcium és cink tartalma ajánlottá teszi a minél gyakoribb fogyasztását. A garnélarák fiatalít és erősíti az immunrendszert.

A GARNÉLARÁK TÁPANYAGTÁBLÁZATA
TÁPANYAGMENNYISÉG
Víztartalom (g)78
Energia (kcal)90
Fehérje (g)18
Zsír (g)0,84
Szénhidrát (g)0
Rost0
Cukortartalom (g)0
A-vitamin (NE)4
A-vitamin (RAE)1
Alfa-karotin (mikrogramm)0
B1-vitamin (mg)0,024
B12 vitamin (mg)1,43
B2-vitamin (mg)0,017
B6 vitamin (mg)0,12
B8-vitamin (mg)80,9
Béta-karotin (mikrogramm)0
Béta-kriptoxantin (mikrogramm)0
C-vitamin (mg)0
Cink (mg)4,06
D-vitamin (mikrogramm)0
D-vitamin (NE)1
E-vitamin (mg)1
Egyszeresen telítetlen zsírsav (g)0,253
Folát (mikrogramm)11
Folsav (mikrogramm)0
Foszfor (mg)185
K-vitamin (mikrogramm)0
Kalcium (mg)96
Kálium (mg)232
Koleszterin (mg)146
Likopin (mikrogramm)0
Lutein-zeaxantin (mikrogramm)0
Magnézium (mg)43
Mangán (mg)0,065
Nátrium (mg)486
Niacin (mg)1,8
Pantoténsav (mg)1,66
Retinol (mikrogramm)1
Réz (mg)1,55
Szelén (mikrogramm)73,1
Telített zsírsav (g)0,208
Többszörösen telítetlen zsírsav (g)0,34
Vas (mg)0,3