Share

Egyszerű módszer visszér ellen

Számos hasznos készítményről és módszerről hallani, melyek visszér ellen eredményesen vethetőek be. Felmerül azonban a kérdés, hogy ezek közül melyek bizonyulnak valóban jónak, s mit érdemes ténylegesen is beiktatni a mindennapokba a visszerességgel érintett betegeknek. Fontos, hogy az elnehezedő láb érzésének megtapasztalásakor már forduljunk orvoshoz, így sikerülhet időben diagnosztizálni a betegséget, és elkezdeni a kezelést.

Korántsem mindegy azonban, hogy milyen hatóanyagokat tartalmazó készítményeket vetünk be a fájdalomcsillapítás és az erek állapotának javítása érdekében. A Hillvital.hu főként a vadgesztenyét tartalmazó balzsamokat és krémeket ajánlja visszér ellen, melyek már számtalanszor bebizonyították hatékonyságukat. Ugyanakkor nem mehetünk el az életmódváltás mellett sem, hiszen az elhízás és a mozgáshiány gyakran járnak együtt a tünetek megjelenésével.

Súlycsökkentés visszér ellen

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minden egyes plusz kiló jelentős teher a szervezet számára. Az ízületi panaszok és a visszeresség is gyakran visszavezethetőek a súlyfeleslegre. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy amint beindul a súlycsökkentés, azt az egész szervezet pozitív változásként érzékeli, és a legtöbb krónikus betegség esetében tünetmentesség, vagy jelentős javulás érhetőek el. Az elhízás nem pusztán esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelent. A felesleges kilóktól való megszabadulás jótékony hatással lesz a visszerességre is, hiszen a lábaknak kevesebb terhet kell nap mint nap cipelni.

Aktív életmód korosztálytól függetlenül

A fogyás érdekében nélkülözhetetlen a rendszeres testmozgás. Ha naponta legalább 30 percet rászán, és testsúlyának, edzettségének megfelelő mozgást végez, annak eredményeit nem csak a mérleg, de közérzete is megmutatja majd. Fontos, hogy 10-15 kiló feletti súlytöbblet esetén nagyon körültekintően válassza meg az edzésformát, hiszen a túlerőltetéssel csak több kárt okozhat, mint hasznot. Visszér ellen is hatékony lehet a mozgás, hiszen élénkül a vérkeringés, és a szív-, és érrendszeri betegségek kockázata is csökken.

Természetes hatóanyagok visszér ellen

Az egészség megőrzésének érdekében és visszér ellen is hasznos, ha C-vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztunk. A citrusfélék különösen jó választásnak bizonyulnak, de a külsőleg használatos készítményeket is érdemes körültekintően megválasztani. Az olyan balzsamok, krémek, melyek ázsiai gázlót, vadgesztenyét, varázsmogyorót vagy tigrisfüvet tartalmaznak, garantáltan jó választásnak bizonyulnak. Ezek a természetes hatóanyagok ugyanis eredményesen alkalmazhatóak visszér ellen. Ha eukaliptusz és mentol is helyet kap az összetevők között, az pedig különösen hasznos, hiszen ezek azonnali enyhülést hoznak a fájdalmakra. A C-vitamin bevitele mellett a vasra és az E-vitaminra is érdemes ügyelni, s akár étrend-kiegészítő formájában is célszerű gondoskodni a megfelelő mennyiségű bevitelről.

A visszerességben érintettek számára tehát jó hír, hogy létezik természetes megoldás is visszér ellen, melyet életmódváltással kombinálva a panaszok enyhíthetőek, s így fájdalommentessé tehetőek a mindennapok. Gyakran elég csak néhány alapvető változást beiktatni szokásainkat illetően, s máris sokat tehetünk a visszeresség megelőzése, valamint a már kialakult tünetek enyhítése érdekében. A cél nem más visszér ellen, mint természetes megoldásokkal gondoskodni a hosszú távon is tartható tünetmentességről.

HIRDETÉS ⬇