Share

Természetes módszerek a korpa ellen

A korpa megjelenése nem csak kínos, hanem viszketéssel járó irritációt is okoz. A jelenléte károsítja a haj egészségét, hosszútávon pedig hajhulláshoz, illetve a haj ritkulásához vezet. A problémát kezelnünk kell, ahogyan az egyéb bőrbetegségek esetében tennénk.

Szerencsére a korpa eltüntetésében is segítségünkre vannak a természetes módszerek. Összeválogattunk néhányat, amelyek hatékonynak bizonyulhatnak a korpásodás megszüntetésében.

Citrom

A citrom számos bőrbetegség megelőzésében és gyógyításában hasznosnak bizonyul, nincs ez másként a korpásodással sem. A citrom természetes savas közeget képez, ennek a tulajdonságának köszönhetően nyújt hatékony segítséget a korpa ellen. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a citrom természetes fehérítőt tartalmaz, ami a hajszínre is hatással lehet.

A megfelelő főzet elkészítéséhez legalább 5 citrom héjára lesz szükség; ezeket kell 5-10 percig főzni 2-3 deciliter vízben. A víz mennyiségét úgy válasszuk meg, hogy ellepje a citromhéjat, de ne hígítsuk fel! Ezután hűtsük le a folyadékot, majd szűrjük le.

Az így kapott főzetet felpakoljuk a fejbőrbe, alaposan belemasszírozzuk, majd állni hagyjuk fél órát. Végül pedig leöblítjük. A maximális hatékonyság érdekében a műveletet heti 3 alkalommal ismételjük meg, amíg a kívánt eredményt el nem érjük.

A só minden háztartásban megtalálható; ennél hozzáférhetőbb és olcsóbb korpásodás elleni készítményt elképzelni sem tudunk. Bőrradírként alkalmazva hatékonynak minősül a korpásodás kezelésében. De hogyan működik?

A korpásodás kezelése azért nehéz, mert az elhalt és beteg réteg a fejbőrön nem engedi a mélyebb rétegekbe a korpásodást megszüntető hatóanyagokat. Vagyis a korpásodást okozó „betegséget” épp a beteggé tett hámréteg védi. Erre jelent megoldást a sóból készült bőrradír, amely képes hatékonyan eltávolítani a halott hámsejteket. A kezelést követően a sódarabkákat ki kell rázni a hajszálak közül, majd alaposan megmosni. Figyeljünk, hogy szembe ne kerüljön!

Levendula olaj

A levendula olaj gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért hatékonynak bizonyul a gombásodás mérséklésébe, illetve megszüntetésében. Az olajat alaposan bele kell masszíroznunk a fejbőrbe; ez a folyamat tartson legalább 10 percig, de lehetőleg ennél is tovább! Ezután öblítsük le! A legjobb hatékonyság elérése érdekében a műveletet végezzük el kétnaponta egészen addig, amíg az eredménnyel elégedettek nem leszünk!

A természetes módszerek természetesen remek alternatívát jelenthetnek, de nem azt jelenti, hogy mindenáron el kell utasítanunk a gyógyszertárban kapható készítményeket. Sajnos ki kell jelenteni, hogy a korpásodás oka a legtöbb esetben nem a fejbőr makacs betegsége, hanem a korpásodás nem megfelelő kezelése. A hámló réteg alapos eltávolítása után a korpásodás elleni készítmények már igen hatékonynak bizonyulnak.

HIRDETÉS ⬇